torsdag den 6. december 2018

9. december


Efter endnu en god nat i kirkens kælder er de to mus klar til bytur igen. Der skal findes lækre sager. Nysgerrig piler af sted med sin gode næse, og Kloge følger lidt bagefter. Kloge, der jo var blevet klog efter en tur i Helligkilden, er sulten og tænker derfor mest på mad. Men den kan ikke glemme det med lyset. Som dagene går, forsvinder solen mere og mere.
De kommer en anden vej rundt og når en å. Der er langt ned til vandet. På hver side er alle træerne fyldt med lys. Hvilket syn! Det er ikke de specielle juletræer men rigtige træer. Hvert gren har lys overalt, som var det blade. Menneskerne gør virkelig noget i kampen mod mørket. Kloge er dog med sine kloge tanker ikke sikker på, at det hjælper noget. Forsvinder solen, så forsvinder alt. Det er slet ikke sjovt at være klog, når man ved det. Den ser Nysgerrig snuse rundt og bliver misundelig. Kloge ville ønske, at den kun var Klumpe lige nu.

Nysgerrig kalder. Henne ved en lille bro er der en guldgrube af en affaldsspand. Nogen har smidt en hel æske flødeboller ud. Popcorn er der også. Det får Kloge tilbage til virkeligheden. Ja, det er næsten som ude på Stadion.
Det gode ved Kloges hjerne er, at den hurtig får nye tanker. Fuld af søde sager sætter den sig og prøver at tælle de små broer. ”Syv lige som i kirken.” Nysgerrig ser skeptisk på den. Kloge forklarer, at der i kirken var en lampe til syv lys. Den er et gammelt symbol. Men syv kan også pege på det særlige barn.
Nu er Nysgerrig sikker på, at Kloge er blevet skør. Syv kan da ikke være et menneske. Den ryster på hovedet, mens Kloge fortæller videre om de fire verdenshjørner og de guddommelige tre. ”Gud og menneske – tre og fire giver syv.” Nysgerrig tænker, at Kloge måske skulle en tur i vandet. Så blev Kloge måske Klumpe igen. Nysgerrig savner sommetider, at Kloge bare var gode gamle Klumpe.

Nysgerrig smutter over den lille bro, over en vej til pladsen ved huset til biler. Igen finder den gode smuler, hvor børnene har leget. Det hjælper på Kloge, der med sin hjerne godt ved, at rugbrød er bedre end flødeboller. Men også mere kedeligt.
Ved siden af er der en skrænt, hvor et tog netop kører forbi. De hører dog også noget andet. En klokke igen. Lyden kommer fra den anden side skrænten. De finder en vej under skrænten og ser en hvid kirke. Der må være et godt, mørkt og roligt sted. Så de smutter ind.

Syv broer og træer med lys som et blad
og æske med godter gør musene glad.
Men Kloge blir for klog for Nysgerrig, som
må finde lidt rugbrød og kirken så from.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar