torsdag den 6. december 2018

19. december


Dryp. Nysgerrig springer op, da en vanddråbe rammer dens ene øre. Udenfor er det lyst. Solen skinner. Det er lunt og sneen er ved at smelte. Den vækker Kloge. Begge får de en tår frisk vand fra bækken. Den klukker, og der er mere vand i end i går. De to mus løber lidt op i skoven for at komme væk fra den våde jord. Det er ikke nemt, når sneen smelter. Et stykke oppe kommer de under en vej og ud til en lille park. Videre op langs bækken kommer de til en kilde. Det pibler op med frisk, klart vand. De hører også små fugle kvidre, som var det forår. Men det er det nu ikke, ved Kloge.
Nysgerrig er snart træt af frisk vand og våde tæer. ”Vi må snart finde noget mad.” I det samme hører de en klokke ringe. Det lyder som en kirke. Der må de hen. De to mus har før fundet lidt godt i en kirke.
De kommer op imellem nogle store huse. De kan høre klokken, men de kan ikke se et tårn.
Ved døren til et mærkeligt hus står en stor nisse. Der står også et flag. I flagstangen ved siden af hænger også et flag. Er det mon kirken?
De kigger ind ad de store vinduer. Faktisk kan de se igennem flere vinduer. Det ligner en kirke derinde. De smutter indenfor og kan nu se en præst i sort. Kloge kigger rundt og ser en masse små sole hænge i loftet. Nysgerrig er dog optaget af noget andet. Dens næse kan nemlig lugte gode sager inde ved siden af.

Lidt efter er der folk over alt. De to mus har ingen chance for at få fat i hverken kage eller slik. De gemmer sig i et hjørne. Derfra kan de se alle de mange ting, som er rundt på bordene. Kloge kan både se nisser, engle og hjerter. Der er også tøj og dukker. Nysgerrig er mest optaget af, om den ikke skulle kunne få fat i lidt mad. Den mener dog at kunne se små musesenge. ”Endelig et sted, hvor man også tænker på os mus.” Kloge tror nu, at det er strikkede børnesokker. Men den siger ikke noget. Nysgerrig skal have lov til at være glad.

Endelig sker det, at også musene får godter til maven. En æbleskive triller lige hen i deres hjørne, og ingen opdager det. Mere finder de, da alle er gået. En sand fest holder de i køkkenet. Bagefter finder de sjove ting at klæde sig ud i. Kloge som engel, Nysgerrig som ballerina. Det bliver en hel komedie, hvor de også laver sjov med hinanden. Sjældent har de leget på den måde. ”Det er de rene løjer”, siger Kloge. De finder også hver en strømpe at sove i. Pludselig bliver lyset dog tændt. Alt pakkes sammen og bæres i kælderen. De to mus følger efter. I denne kirkekælder er der ikke plads til dem. De må finde et sted at sove oppe i kirken.

Det er blevet solskin, sneen smelter væk.
Godt er det med frisk vand fra kilde og bæk.
Men bedre er kagen, de finder et sted.
Og legende løjer de også får med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar