torsdag den 6. december 2018

1. december


Oppe på Stadion, hvor der spilles fodbold, bor der to mus. De har hele efteråret levet godt af alt muligt spændende, som folk har smidt eller tabt; popcorn og pølser, slik og brød. Jo, de har haft det godt.
De har også haft det sjovt. Mennesker har råbt og sunget, rejst sig, sat sig og lavet bølge. Musene har også moret sig over at se på de mænd, der løber efter en bold. Livet har været godt.
Nu er det længe siden, at der sidst var fest. Både fodboldfest og madfest. Det sidste tørre brød er spist, og sulten begynder at gøre ondt ligesom kulden. De to mus må på tur.

Udenfor er skoven. Der finder musene lidt at spise. Særligt den ene søger hist og her. Den har altid været den mest nysgerrige og modige. Den har også haft den bedste næse for noget spiseligt.
De kommer til en kilde. Den nysgerrige finder vej ned til vandet. Den anden er lidt klumpet og falder ud over kanten. Plask! lige ned i vandet.
”Åh, hvor er du dog en klump.” 
”Nej, du skal ikke kalde mig Klumpe. Du skal hellere kalde mig Kloge. For lige pludselig ved jeg en hel masse.” 
Den svømmer over til kanten og kommer op. 
Mærkeligt. Nu ved den, at det er en helligkilde. Mennesker har ment, at vandet kan helbrede – særligt ved Sct. Hans og Valborgsdag. 
”Hov - vent lidt, Nysgerrig.” siger Kloge, da den anden mus smutter op. Og så har de begge fået deres navn.

Kloge sætter sig for at blive tør. Den er både våd og kold efter at være dumpet ned i kilden. Men nu, hvor den er klog, finder den let et godt sted med sol. Nysgerrig snuser rundt og kommer så hen til Kloge.
”Jeg kan ikke finde noget lækkert her.” siger den trist. ”Finder du ud af noget?”
Kloge fortæller, at der er sket mange interessante ting i skoven. Mange mennesker har været ved kilden. Der har også været en kamp. Det kan Nysgerrig dog ikke få noget ud af. Klumpe – øh Kloge - er blevet mærkelig. Historier giver ikke mad. Kloge fortæller, at det har noget med byen at gøre. Det kan Nysgerrig bruge. Byen lyder til at være et sted med mad. Først skal de dog finde et godt sted at sove.

To mus tar i skoven, for de mangler mad.
Ved stadion-fester de før var så glad.
Den ene mad finder, blir Nysgerrig kaldt,
og Kloge blir klog, da i kilden den faldt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar