torsdag den 6. december 2018

22. december


De to mus har haft en dejlig nat i kirken. Nok havde de lugtet kaffe, men de fandt kun lidt krummer fra nogle småkager. Det er slet ikke som i den anden kirke. De husker lugten af nybagt brød og sukker. Til gengæld er der i denne kirke tænkt på mus. Under bænkene har man lavet en hel balsal. Det kunne andre lære af!
De fandt et sted med varme. Dér sov de godt. Men nu larmer det. Det er som at sidde i en tromme, når de mange fødder tramper ovenpå. De to mus forsøger at komme væk. Men der er børn over det hele. Der er lidt ro, mens der synges og spilles. Men så trampes der igen. Det tager lidt tid, før musene tør kigge ud. Er der fri bane? Nej, nu kommer der andre børn. De er større, kan musene høre. Men de tramper nu ikke mindre. Kloges hjerne ved, at de kommer fra en skole. Den kan også høre både præsten og skolens leder siger god ferie til børnene.

Så er der endelig ro nok til, at musene kan komme ud og væk. Dér vil de ikke fanges igen. De finder op på en lille balkon ved siden af orgelet. Ro får de dog ikke så længe. For nu kommer der igen børn i kirken. De er helt små. Musene kan se, at nogle bliver klædt ud. Der synges igen. Så sætter alle børnene sig i midtergangen. De fylder det hele. Der er fortælling, og de udklædte børn spiller teater. Her følger Nysgerrig også med. Det har nemlig med gaver at gøre.
Fortællingen er om barnet, der bliver født i en stald. ”Hvem giver et barn guld, røgelse og myrra?” Nysgerrig er lidt sur. Det er nemlig, hvad kongerne har med som gave. Den ville nok have valgt – tja. Nysgerrig tænker på alt det dejlige, der kunne være i en gave. Den har endnu ikke bestemt sig, da Kloge skubber til den. Kirken er tom. De kan kun høre nogle snakke inde ved siden af. Og der dufter igen af kaffe.
”Hvis der ikke er kage til kaffe her i kirken” siger Nysgerrig, ”så må der være noget godt hos børnene.” Kloge er enig. Den kunne godt tænke sig at se, hvor alle børnene går hen. Ja se, hvad en skole er.
På vej ud af kirken ved Kloges hjerne, at børn i skolen lærer mange ting. Det siger den dog ikke til Nysgerrig. For så vil den måske ikke med. Da de kommer over på skolen, er der mest leg og fortællinger. Nysgerrig finder endda et par pebernødder.
Leg er der også i skoven længere ude. De følger med nogle børn. Denne gang får Nysgerrig prøvet et par af de sjove ting. Den finder også noget mad. Det er godt for deres sultne maver. I kirken er der jo ingenting. Dér finder de dog tilbage for at sove igen. Denne gang på loftet, selvom det bliver en kold nat.

Der trampes som trommer, dét kan gøre skør,
og musene ønsker sig ud af en dør.
Der hygges og leges i skole og skov.
En kold nat på loftet er dog ikke sjov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar