torsdag den 6. december 2018

16. december


De to mus, Nysgerrig og Kloge har fået nok af centret og al dens liv. De har sovet i et af de juletræer, der står på torvet udenfor. Her er der dog heller ikke fred og ro. Utroligt så mange mennesker, der kommer forbi hele tiden. Selv om natten var der folk. Der blev råbt og holdt fest. Selvom det er morgen, er de ikke friske. Kloge tænker på, hvad de hørte om oppe ved møllen på bakken. Længere ude mod solen skulle der være en kirkegård. Det skulle være en fredelig have. Måske skulle de tage derud?
Nu er der larm igen. Pludselig er Nysgerrig helt vågen. Det dufter af slik og pandekager. Rundt om på torvet er små skure blevet åbnet. Det er boder med alt muligt lækkert. Mon ikke de skulle blive lidt endnu?
Nu kan de også høre musik. Det er et helt orkester. Musene kan se en flok voksne nisser. De har hvert et instrument, som de spille på. De stiller sig midt på torvet. Det er ikke kirkemusik, men julemusik. Det kan Kloge fortælle. Dens hjerne ved jo både det ene og det andet.
Imens folk står og nyder musikken, smutter Nysgerrig væk. Lidt efter kommer den tilbage med gode sager. Folkene i boderne havde ikke set den, for de var optaget af musikken og orkesteret. I en lille pause giver de endda gode sager til musikerne. Mon ikke musene skulle følge efter nisseorkesteret, når de går igen? Det kunne godt blive en meget ’sød’ oplevelse. Det er de begge enige om.

Så spiller musikerne igen. Folk synger med. De begynder at gå. Nysgerrig og Kloge følger efter sammen med mange mennesker. Som de kommer op gennem gågaden, bliver mængden af mennesker større og større. De to mus bliver lidt bange. Ikke siden de var ude på Stadion, har de oplevet folk samle sig på den måde. Men folkene her hverken råber eller larmer. Det er som om, de bare nyder musikken. Folk småsnakker også med hinanden. Ind imellem standser optoget, og folk synger med på flere sange.
Når folk igen går videre, finder de to mus lidt forskelligt. Der ligger altid noget godt, som er tabt. Ja, på et tidspunkt magter de to mus ikke mere. De har spist og spist. Nu kan deres ben ikke rigtig nå jorden længere.

Så hører de lyden af en kirkeklokke. Nej, det lyder ikke helt som en kirkeklokke. Det er mange små klokker, der spiller en melodi. Det kommer fra den gamle kirke. Der er ikke så langt. De to mus lister om for at se, hvad der sker.
Foran på torvet står nogle mennesker. De synger, mens klokkerne spiller. Det er som om, kirken er flyttet udenfor. Nysgerrig kan lugte, at der også er nogle søde kager. Men hverken den eller Kloge kan spise mere. De vil i stedet finde et sted at sove.

En fest er på gaden med boder på plads.
Det gir tykke maver med lækkert en masse.
Et nisseorkester gir folk julesang. 
Ja mennesker synger selv til klokkeklang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar