torsdag den 6. december 2018

24. december


Så sker der igen noget oppe i kirken. De to mus kan høre, at der gøres klar. Oppe, hvor der i går var mad, er der nu sat stole op. I et hjørne finder de dog lidt småkager og konfekt. Nu kommer der mennesker – både voksne og små børn. De synger og får fortælling. Børnene skal også hjælpe med at bygge et pakketårn. Musene kan følge med gennem en sprække.
Så er der ro lidt, inden der igen kommer mennesker. Nu må musene gemme sig. Der kommer så mange, at de ikke kan være i kirken. Kirkens juletræ har tætte grene forneden, så der kan musene sidde.
Kloge hører, hvad præsten siger, hvad der synges og hvad der snakkes om. Det handler alt sammen om jul, barnet i krybben, lys og gaver. Nysgerrig tænker mest på, om ikke så mange mennesker skulle tabe lidt godt.
Folk går ud. Men inden Nysgerrig tør liste på madjagt, kommer der nogle igen. En gang mere. Selv Kloge synes, det snart er nok.

Endelig er der ro i kirken. Lyset bliver slukket, og Nysgerrig går på jagt. Den finder dog kun lidt rester af småkagerne fra før. Udenfor er der heller ikke noget at finde. Der er også mørkt. Og dog, himlen er fuld af stjerner. Kloge tænker på barnets stjerne og stjerne på juletræet. Mon der også er stjerner på træerne hjemme hos folk?
Lidt væk ser de lys fra et stort vindue. Måske kunne de være med ved familiens hyggelige aften. At få dejlig mad, dans om juletræ og få gaver. Men det går vist ikke, selv om menneskerne har julen i deres hjerter.
De to mus kommer over til huset og kigger ind. De sætter sig til rette under et lille træ. Det ligner faktisk et juletræ. Så da menneskerne går rundt om træet inde i huset, futter musene rundt om deres. De siger også glædelig jul. Nysgerrig smutter lidt væk.
Da den kommer tilbage, har den en pebernød med. Der er bundet et græsstrå om som en gave. Det er til Kloge. Kloge bliver helt varm indeni. Det har den slet ikke tænkt på. Men den deler gerne med Nysgerrig.

Det begynder at sne. Deres lille juletræ bliver så fin som på de fineste postkort. Men det bliver også koldt for tæerne, så de må finde ind.
De bestemmer sig for at blive kirkemus. De kunne godt tænke sig at komme ned i den store kirkes kælder. Ja, de kunne også gemme sig på loftet selv med de store klokkers ringen. Der er noget særligt ved kirken. Nå ja, så gør det heller ikke noget, at den ligger tæt på gågaden. Dér er der så mange muligheder for at finde guf.
Men der er langt ned i byen. Det er mørkt og koldt, og de trænger sådan til at sove rigtig, rigtig længe – måske helt til påske.
Kirken her på den fredelige have har også en dejlig kælder. Så der finder de to julemus ned, mens de synger.

I kirken nu kommer men’sker uden stop,
de synger ved træet med stjernen i top.
I hjemmet der hygges, det musene ser.
Og stjernerne lyser på himlen, det sner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar